Medvedev: Srušićemo nacistički režim u Kijevu, svojih se ne odričemo (VIDEO)

Neprijatelji će nastaviti da pokušavaju da slome Rusiju, da je potčine svojoj volji, ali neće uspeti, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev poručio je da je cilj specijalne operacije u Ukrajini da se sruši zločinački nacistički režim u Kijevu, kao i da je uveren da će se to ostvariti.

"Za našu zemlju i za svakog od nas, prošla 2022. godina je postala prekretnica, izuzetno važna i dramatična. Nismo više mogli da gledamo kako je režim u Kijevu podvrgao narod u Donbasu genocidu, granatiranju, blokadi, kako je gajio mržnju prema Rusiji u Ukrajini, prema svemu ruskom uopšte", rekao je Medvedev u svom novogodišnjem obraćanju objavljenom na Telegram kanalu.

On je podsetio da specijalna vojna operacija traje skoro godinu dana i da ona ne pomaže samo u odbrani prava naroda svog maternjeg jezika, tradicije, kulture.

"Njen cilj je da se sruši zločinački nacistički režim u Kijevu, a ovaj cilj sigurno će biti postignut", rekao je on.

Medvedev je podsetio da je slogan "Svojih se ne odričemo" postao moto 2022. godine. Prema njegovim rečima, Rusija je otvorila vrata svog rodnog doma za braću i sestre sa novih teritorija i otvorila im svoje srce.

Ruski zvaničnik je takođe primetio da u poslednjim satima i minutima odlazeće godine ruski vojnici, oficiri, dobrovoljci nastavljaju herojski da brane svoju otadžbinu.

"Naše misli su sada sa svakim od njih, sa onima koji su sveto verni svojoj dužnosti, čvrsto slede izabrani put, bore se protiv mračnih sila kijevskih nacista. Dubok naklon herojima moderne, velike Rusije, za njihovu hrabrost, nesebičnost i nepokolebljivost, za njihovu spremnost da se žrtvuju zarad otadžbine", naglasio je Medvedev, istakavši da su svi sugrađani zaista ponosni na njih.

Prema njegovim rečima, neprijatelji će pokušati da slome Rusiju 2023. godine, ali da neće uspeti.

"Ni predstojeća godina neće biti laka. Neprijatelji Rusije će nastaviti da pokušavaju da je slome, da je potčine svojoj volji, ali neće uspeti. Postali smo jači jer smo zajedno, istina je iza nas, a pobeda je u istini. Pobeda, koja će svakako biti naša", naglasio je on.

Medvedev je poručio da će ruske vlasti uložiti sve napore da život Rusa, uključujući i nove teritorije, bude prosperitetan i bezbedan.

"Učinićemo sve da životi miliona građana naše zemlje i njenih novih teritorija budu prosperitetni i sigurni. Uvek ćemo se zalagati za prava i slobode našeg naroda, njegov jezik i kulturu, veru i nade, za zaštitu sadašnjosti i budućnosti naše rodne zemlje", istakao je on.

Obraćajući se Rusima, Medvedev im je poželeo dobro zdravlje, uspeh i sve najbolje u 2023. godini.

"Neka sve bude dobro! Srećna Nova godina!", poručio je Medvedev.