Ruska vojska uništila ukrajinske objekte za proizvodnju dronova

Oružane snage Rusije sprečile planove Kijeva da izvrši terorističke napade i uništile šest diverzantsko-izviđačkih grupa

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruska vojska izvršila udar na objekte odbrambene industrije Ukrajine koji proizvode udarne bespilotne letelice za izvođenje terorističkih napada, prenose "RIA Novosti".

"Oružane snage Ruske Federacije su juče izvršile udar visoko preciznim vazdušnim raketama velikog dometa na objekte vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine koji se bave proizvodnjom bespilotnih letelica koje se koriste za terorističke napade na Rusku Federaciju. Cilj je postignut. Planovi kijevskog režima da u bliskoj budućnosti izvrši terorističke napade na Rusku Federaciju su sprečeni", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila ukrajinski Mi-8 kod Poltavke u Donjeckoj Narodnoj Republici.

"Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini sela Poltavka u Donjeckoj Narodnoj Republici", navodi se u saopštenju ministarstva.

Ruska PVO oborila 15 ukrajinskih dronova i sedam HIMARS granata

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane juče oborili 15 ukrajinskih dronova i sedam granata HIMARS.

"PVO sistemi su za jedan dan uništili 15 ukrajinskih bespilotnih letelica u naseljima: Maksimovka, Nikolajevka, Nikolskoe, Metalist, Zeleni Gaj, Slavni u DNR, Plotšanka u LNR, Capovka u Belgorodskoj oblasti, Očeretovo u Zaporoškoj oblasti, Očakov u Nikolajevskoj oblasti, Liman u Harkovskoj oblasti, kao i Džankoj na Krimu. Osim toga, ruska PVO je presrela sedam raketa višecevnog raketnog sistema HIMARS u LNR", navodi se u saoštenju.

Uništeno šest ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa i dve haubice

Ministarstvo odbrane saopštilo je i da je uništeno šest ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su delovale u regionu Zaporožja i DNR, kao i dve haubice Oružanih snaga Ukrajine iz kojih su pucale na stambene objekte u DNR.

"Uništeno je šest ukrajinskih grupa diverzanata koji su delovali u pravcu Novoandrejevke, Dorožnjanke u Zaporožju, kao i Nikoljskog, Neskučnog i Novomihajlovke u DNR", dodaje se u saopštenju.

"Tokom borbe u rejonima naselja Ivanopolje i Zvanovka Donjecke Narodne Republike, na vatrenim položajima uništene su dve samohodne haubice 'Krab' poljske proizvodnje, iz kojih su naseljena mesta Donjecke Narodne Republike granatirana", navodi se u izveštaju vojnog resora.