Poginula 63 ruska vojnika, ubijeno 70 stranih plaćenika

Oružane snage Ukrajine napale su punkt privremenog razmeštanja ruske vojske u rejonu Makejevke, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su Oružane snage Ukrajine napale su punkt privremenog razmeštanja ruske vojske u rejonu Makejevke usled čega su poginule 63 osobe, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Granatiranje je izvedeno iz višecevnog raketnog sistema HIMARS. Ukrajinska vojska je ispalila šest raketa sa visokoeksplozivnom bojevom glavom, od kojih su dve oborene", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je obećalo da će pružiti svu neophodnu pomoć i podršku porodicama i prijateljima žrtava.

Oružane snage Rusije ubile 70 stranih plaćenika 

Ministartvo je dodalo da je ruska avijacija visokopreciznim oružjem uništila 70 stranih plaćenika u Donjeckoj Narodnoj Republici i u Harkovskoj oblasti.

"Usled udara visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na punktove privremenog razmeštaja jedinica legije stranaca u oblastima naselja Markovo, Kramatorsk u DNR i Novosinovo u Harkovskoj oblasti poginulo je više od 70 stranih plaćenika, a više od 100 je povređeno", navodi se u saopštenju.