Pušilin: Ruske trupe zauzele centar Soledara

Šef DNR-a Denis Pušilin izjavio je da su pripadnici grupe Vagner zauzeli centar Soledara, nedaleko od Bahmuta

Ruske snage zauzele su centar Soledara, izjavio je vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin na ruskom "Prvom kanalu".

"Prema poslednjim informacijama, centar Soledara je pod kontrolom grupe Vagner, momci su se tamo ukopali sa obe strane. Oni se već efektivno kreću napred", rekao je on.

Pušilin je dodao i da ukrajinske trupe u Soledaru trpe velike gubitke, ali nastavljaju da pružaju otpor. On je naglasio i da su rusku vojnici motivisaniji, što im omogućava da naprave uspeh na bojnom polju.

Juče je objavljeno da su ruske snage oslobodile selo Bahmutskoje, koje se nalazi nedaleko od Soledara i severoistočno od Bahmuta.

Ukrajinci demantuju ove tvrdnje i insistiraju na tome da i dalje kontrolišu Soledar, dok su u britanskom ministarstvu odbrane izjavili da su ruske trupe verovatno uspele da zauzmu veći deo grada, prenosi Tanjug.

Danas ranije, Pušilin je rekao da su Rusi veoma blizu potpunog oslobođenja Bahmuta, te da je vojska prešla iz istočnog u zapadni deo grada gde se trenutno vode glavne bitke.