Putin: Ekonomija stabilna, specijalna operacija ide po planu

Prema rečima ruskog predsednika ekonomska situacija u zemlji je daleko bolja od prognozirane

Ruski predsednik Vladimir Putin pozitivno je ocenio dinamiku specijalne vojne operacije i nada se da će ruski vojnici svoju otadžbinu sve češće radovati dobrim vestima sa fronta, prenosi TV kanal "Rusija 1".

"Sve se razvija u okviru plana Ministarstva odbrane i Generalštaba. Nadam se da će nas naši borci još radovati svojim rezultatima sa bojnog polja", rekao je Putin.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije, general-potpukovnik Igor Konašenkov, rekao je u petak da su ruske trupe završile oslobađanje grada Soledara od jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima Konašenkova, potpuna kontrola nad Soledarom će omogućiti presecanje puteva snabdevanja ukrajinskih trupa u Bahmutu (Artjomovsk).

Ekonomija takođe stabilna

Ruski predsednik je naglasio da je situacija u ruskoj ekonomiji stabilna i mnogo bolja od prognozirane.

"Situacija u ekonomiji je stabilna, štaviše, mnogo je bolja od onoga što su predviđali ne samo naši neprijatelji, već i mi sami", rekao je pozivajući se na makroekonomske podatke.

Šef države je napomenuo da je nezaposlenost u Rusiji na istorijskom minimumu, a inflacija je niža od očekivane i ima opadajući trend.

"Industrijska proizvodnja je u usponu, kao i poljoprivreda i građevinarstvo. Dakle, generalno gledano, situacija je sasvim zadovoljavajuća, reći ću to suzdržano, jer može i bolje", rezimirao je ruski lider.