Ukrajinci gađali civilne objekte u Donjecku, najmanje troje mrtvih, ispod ruševina zarobljeni ljudi

Ispaljene tri rakete iz MLRS-a na Kalinjinski okrug u Donjecku, saopštilo je predstavništvo DPR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima u Ukrajini

U granatiranju Donjecka od strane ukrajinske vojske poginulo je najmanje troje ljudi, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Donjecke narodne republike na Telegramu, prenose "RIA novosti".

Ispod ruševina zgrade može se očekivati daje bilo još ljudi, navodi se u saopštenju.

"Utvrđeno urušavanje građevinskih konstrukcija bez naknadnog požara. Pronađene su tri žrtve u blizini lica mesta. Prema dobijenim informacijama, ljudi su možda ispod ruševina", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za vanredne situacije DNR je pojasnilo da je informacija "o direktnom pogotku eksplozivnim objektom" trospratne zgrade koja se nalazi na Iljičevoj aveniji primljena u 08:35 časova po lokalnom vremenu.

Na mesto eksplozije je poslato pet specijalnih spasilačkih vozila, dva tima sa merdevinama, jedan utovarivač, jedan kamion i dve autodizalice, prenose "RIA novosti". U operaciji spasavanja učestvuje i jedinica dresiranih pasa. 

Prema saopštenju predstavništva DPR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima u Ukrajini, tri rakete iz MLRS-a na Kalinjinski okrug u Donjecku.

Prema ažuriranim informacijama, četiri osobe su povređene, a oštećeni su tržni centar, servis, supermarket, apoteka, stambena zgrada i jedan taksi.