Volodin: Odnosi Moskve i Teherana sve bolji

Predsednici Rusije i Irana na primeru pokazuju šta znači međusobno razumevanje, rekao je predsednik Državne dume danas tokom sastanka sa predsedavajućim Skupštine Islamskog saveta Irana Mohamedom Bagerom Galibafom

Odnosi Rusije i Irana se dinamično razvijaju, a ono što predstoji je donošenje zakonodavnih odluka na najvišem nivou, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin tokom sastanka sa predsedavajućim Skupštine Islamskog saveta Irana Mohamedom Bagerom Galibafom.

"Predsednici naših zemalja na primeru pokazuju kako treba graditi međusobno razumevanje, oni čine sve da bi se odnosi razvijali. Od nas se u narednom periodu očekuje da zakonski obezbedimo odluke donete na najvišem nivou", rekao je predsednik Dume na sastanku gde su razgovarali o razvoju međuparlamentarnih odnosa dveju država.

Komisija za saradnju Državne dume i Skupštine Islamskog saveta Irana, prema rečima Volodina, "radi na rešavanju pitanja koja građani naših zemalja očekuju od nas".

Delegacija Državne dume, koju predvodi predsednik Donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin, juče je doputovala u zvaničnu posetu Iranu, gde su ih dočekali parlamentarci iz Skupštine Islamskog saveta Irana.

U delegaciji komore su, između ostalog, zamenik predsednika Državne dume Sergej Neverov, šef komiteta Državne dume za bezbednost Vasilij Piskarev, za transport Jevgenij Moskvičev, za međunarodne poslove Leonid Slucki i za finansijsko tržište Anatolij Aksakov.

Za danas je u okviru posete zakazan sastanak komisije za saradnju Državne dume i parlamenta Irana, a na dnevnom redu sastanka su pitanja interakcije u Kaspijskom moru, regionalne bezbednosti i borbe protiv terorizma.