Ruski bezbednjaci sprečili teroristički napad na Kavkazu (VIDEO)

Osumnjičeni priznao da je pripremao napad na policiju na Kavkazu, a protiv njega pokrenut krivični postupak, javila je Federalna služba bezbednosti

Federalna služba bezbednosti Rusije sprečila je teroristički napad koji je pripreman po nalogu ukrajinskih specijalnih službi u jednom od regiona severnog Kavkaza, saopšteno je u Centru za odnose sa javnošću FSB Rusije, prenosi TASS.

"Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije je u januaru ove godine na teritoriji Severno-kavkaskog federalnog okruga sprečila pokušaj ruskog državljanina, pristalice nacionalističke ideologije da izvrši krivično delo terorističke prirode, koje je planirao po uputstvu ukrajinskih specijalnih službi", navodi se u saopštenju.

Tokom pretresa mesta prebivališta uhapšenog zaplenjena su sredstva koja su trebala da posluže za teroristički zločin, dodaje FSB.

Pokrenut je krivični postupak po delu "priprema za izvršenje terorističkog akta od strane grupe lica po prethodnom dogovoru ili od strane organizovane grupe" Krivičnog zakonika Ruske Federacije.

Uhapšeni je na saslušanju priznao da je pripremao teroristički napad na policiju.

"Bio sam agent ukrajinskih specijalnih službi, sa nadimkom Alehandro. Po njihovom uputstvu, trebalo je da dođem u Severnokavkaski federalni okrug i izvršim teroristički napad na policiju. Kajem se za svoje delo, priznajem krivicu", naveo je uhapšeni na snimku.