Komandant "Ahmata": U Ukrajini se ne bore plaćenici, već vojnici NATO

Pravi broj stranih vojnika koji su poginuli na frontu u Ukrajini mnogo je veći od onog koji se plasira, poručio je Alaudinov

Strani borci koji su izgubili život na frontu u Ukrajini nisu bili plaćenici, kao što se to predstavlja na Zapadu, već "profesionalni vojnici NATO", poručio je danas Apti Alaudinov, bivši zamenik čečenskog ministra unutrašnjih poslova i aktuelni komandant specijalnih snaga "Ahmat".

U Ukrajini se "danas nalazi natovsko vojno osoblje, koje je nasilno gurnuto na sva mesta na kojim neprijatelj ne može da zadrži svoju poziciju. To je teren u pravcu Ugljedara i Bahmuta, kao i onaj u pravcu Kremenaja-Svatovo", napisao je Alaudinov na Telegramu.

On je dodao da ovo potvrđuje činjenica da ukrajinski vojnici pokušavaju da izvuku telo jednog natovskog vojnika po cenu da u toj akciji izgube i na stotinu svojih boraca. Ispada da su "strani plaćenici" došli u Ukrajinu da ratuju za novac, dok zbog izvlačenja njihovih tela ginu Ukrajinci, zaključio je ironično komandant "Ahmata". 

Pravi broj stranih vojnika koji su izgubili život u Ukrajini znatno je veći, barem dvostruko, od onog koji se plasira u medijima.

"Informacija da je u Ukrajini stradalo oko 3.000 stranih vojnika nije tačna. Eliminisano ih je mnogo više. Safari koji su priželjkivali završio se za njih veoma brzo. Ogroman broj tela poginulih vojnika i dalje se nalazi na frontu, od kojih smo većinu zakopali zbog nepodnošljivih uslova koji su nastali kao posledica raspadanja njihovih tela", objasnio je.

Alaudinov je kazao i da je situacija na terenu za koji su zaduženi odred "Ahmat" i drugi armijski korpus Oružanih snaga Rusije dobra, te da su juče uspeli da zauzmu bitno uporište.

"Veliki broj (ukrajinskih) snaga i sredstava prebačen je iz Harkovske oblasti i hersonskog pravca. Snage su prebačene iz cele zapadne Ukrajine kako bi po svaku cenu držale front. Ovo svakoga dana dovodi do nesrazmernih gubitaka u protivničkim snagama. Znamo i da neprijatelj priprema drugu liniju odbrane (u LNR). Shvataju da će morati da se povuku", dodao je Alaudinov.

Kadirov: Vojna operacija će se završiti do kraja godine

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je u intervjuu čečenskom ministru za nacionalnu politiku da smatra da će se specijalna vojna operacija u Ukrajini završiti do kraja ove godine. 

"Specijalna vojna operacija završiće se do kraja godine. Evropske države priznaće neispravnost svojih postupaka, Zapad će pokleknuti, a evropske države će, po običaju, morati da sarađuju sa Ruskom Federacijom u svim sferama. Ne bi trebalo da bude i neće biti drugačije", ocenio je Kadirov.