Dan branilaca otadžbine obeležen u Beogradu, Bocan-Harčenko položio venac oslobodiocima grada (FOTO)

Pored ambasadora, venac je položio izaslanik odbrane Ruske Federacije u Beogradu, general-major Aleksandar Zinčenko kao i ostali predstavnici diplomatske misije u Srbiji, navodi se u saopštenju ambasade

Povodom obeležavanja ruskog državnog praznika Dana branilaca otadžbine ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko položio je venac na Spomen-groblju Oslobodilaca Beograda.

Pored ambasadora, venac je položio izaslanik odbrane Ruske Federacije u Beogradu, general-major Aleksandar Zinčenko kao i drugi predstavnici diplomatske misije u Srbiji. Odali su počast braniocima otadžbine i kod Spomenika crvenoarmejcu, Večne vatre, ruske Spomen kosturnice na Novom groblju i Spomenika sovjetskim ratnim veteranima poginulim u avionskoj nesreći na Avali 1964. godine.

U ceremoniji su učestvovali i ambasador Republike Belorusije Valerij Briljov, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, delegacija Vojske Srbije, predstavnici veteranskih organizacija i ruski sunarodnici.