Rusija

Šojgu: Zapad ponovo uzaludno pokušava da rasparča Rusiju

Odanost otadžbini predstavlja glavnu vrednost i pouzdanu potporu nezavisnosti Rusije, rekao je ruski ministar odbrane
Šojgu: Zapad ponovo uzaludno pokušava da rasparča RusijuGetty © Handout / Handout

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu čestitao je ruskim vojnicima Dan branilaca otadžbine, ističući da je ruska vojska garancija nacionalne bezbednosti i stabilnosti zemlje kojoj danas preti ozbiljna opasnost sa Zapada.

"Naši vojnici i oficiri brane ono za šta su se borili naši dedovi i pradedovi. Za njih je blagostanje i bezbednost Otadžbine uvek bila najviši smisao života. A za nas, njihove naslednike, odanost otadžbini predstavlja glavnu vrednost i pouzdanu potporu nezavisnosti Rusije", rekao je ministar, govoreći na svečanosti u Centralnom akademskom pozorištu Ruske armije u Moskvi.

Šojgu je napomenuo da su herojstvo i hrabrost vojnika, kao i moć i slava ruskog oružja, uvek bili sastavni deo Rusije. Pobede ruskih vojnika, naglasio je, zauvek su upisane u istoriju zemlje, a podvig naroda tokom Drugog svetskog rata, koji u Rusiji nazivaju Velikim otadžbinskim ratom, nikada neće izbledeti.

"Danas smo ponovo u ozbiljnoj opasnosti. Koristeći Ukrajinu, kolektivni Zapad nastoji da rasparča Rusiju i liši je nezavisnosti. Ovi pokušaji su osuđeni na propast", rekao je šef Ministarstva odbrane.

Obratio se rečima zahvalnosti onima koji su sada na frontu.

"Iskreno se zahvaljujem onima koji su na prvoj liniji fronta, koji rešavaju teške borbene zadatke i koji vojnu dužnost obavljaju rizikujući svoje živote", istakao je ruski ministar odbrane.

Na svečanoj ceremoniji povodom obeležavanja ruskog državnog praznika Dana branilaca otadžbine prisustvovali su i vojnici sa titulom Heroj Rusije.

Ministar se zahvalio porodicama vojnika na moralnoj podršci herojima, jer, kako zaključuje Šojgu, to pomaže da na adekvatan način ispunjavaju svoju vojnu dužnost.

Prema njegovim rečima, socijalna zaštita porodica vojnika koji učestvuju u Specijalnoj vojnoj operaciji je prioritet Ministarstva odbrane.

image