Rusija

Lukašenko: Daj Bože da odnosi sa Rusijom ostanu ovako dobri!

Odnosi sa Putinom su jako dobri, nadam se da će i naša deca živeti u miru, poručio je danas predsednik Belorusije
Lukašenko: Daj Bože da odnosi sa Rusijom ostanu ovako dobri!www.globallookpress.com © Kremlin Pool

Predsednik Belorusije visoko je ocenio odnose sa Rusijom, još jednom potvrdivši pravo savezništvo Moskve i Minska, nakon čega je poručio da se nada da će odnosi između dve zemlje ostati tako dobri i kada jednoga dana na njegovo mesto bude došao drugi predsednik.

"Slušajte, daj Bože da i nakon mene ostane ovakav odnos i da naša deca žive u miru", rekao je Lukašenko, ocenjujući komunikaciju sa ruskim liderom.

Predsednik je dodao i da je sinoć veoma dugo razgovarao sa kolegom Vladimirom Putinom, a dva lidera su se, kako je otkrio, tom prilikom dotakla velikog broja tema. 

Lukašenko je potvrdio i da zna za glasine da Rusija, navodno, planira da okupira i prisvoji Belorusiju do kraja 2030. godine. Rekao je da su ovakve tvrdnje netačne i da je on siguran da je to sve samo još jedan pokušaj da se ovako dobri odnosi između dve zemlje naruše. 

I Rusija i Belorusija imaju svoju nacionalnu strategiju i ciljeve, i, naravno, da Moskva ima plan politike kada su u pitanju i odnosi sa Minskom, objasnio je predsednik, navodeći da je to jedna sasvim normalna stvar, ali da to ne znači da će Belorusija izgubiti svoju samostalnost.

Belorusija je, kako je kazao, suverena zemlja, a odnosi Moskve i Minska su bratski.

"Strategija Rusije kada je reč o Belorusiji je da sa njom živi kao sa bratskim narodom, u miru i prijateljstvu. Ja sam sto posto siguran da je to tako. Ali nas žele da razdvoje, jer koja još suverena zemlja stoji pored Rusije? Samo Belorusija", poručio je Lukašenko.

Osim toga, sve ove neistinite glasine puštaju se iz inostranstva i kako bi oslabili zemlju sada pred predstojeće predsedničke izbore u Belorusiji, dodao je predsednik.

image