Rusija

Uhapšene tri osobe osumnjičene za teroristički napad na Krimski most

Uhapšene tri osobe osumnjičene za teroristički napad na Krimski most© Tanjug/AP Photo

Moskovski sud je uhasio trojicu muškaraca zbog sumnje da su učestvovali u terorističkom napadu u kojem su četiri osobe izgubile život.

Uhapšeni su Aleksandar Bilin, Oleg Antipov i Dmitrij Tjaželih, koji su optuženi za nedavni teroristički napad na Krimski most, piše Tass.

 "Basmanski okružni sud u Moskvi razmotrio je zahteve predistražnih organa da se Aleksandru Bilinu, Olegu Antipovu i Dmitriju Tjaželihu koji su osumnjičeni za učestvovanje u terorističkom napadu odredi pritvor do 8. decembra.", navodi se u saopštenju.

Kamion je eksplodirao na Krimskom mostu 8. oktobra, pri čemu se zapalilo nekoliko rezervoara goriva. Dva kolovozna dela Krimskog mosta su se delimično urušila, a četiri osobe su izgubile život.

Ruski istražni komitet je saopštio da je identifikovano 12 osoba koje su direktno umešane u teroristički napad. Kijevski okružni sud u Simferopolju je ranije uhapsio pet osoba zbog sumnje da su učestvovali u terorističkom napadu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, izjavio je 9.oktobra da je eksplozija na ključnom mostu koji povezuje Krim sa Rusijom bio teroristički akt, koji su isplanirale Ukrajinske specijalne službe.

image