Putin: Rusija se ponovo suočava sa direktnim bezbednosnim pretnjama (VIDEO)

Sada kada je Rusija ponovo suočena sa direktnim pretnjama svojoj bezbednosti i suverenitetu, vidimo mnoge primere hrabrosti, odlučnosti i spremnosti da se zauzmemo za istinu, rekao je ruski predsednik

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da se Rusija ponovo suočava sa bezbednosnim pretnjama, ali da se vide primeri hrabrosti i volje da se odbrani istina.

"Sada kada je Rusija ponovo suočena sa direktnim pretnjama svojoj bezbednosti i suverenitetu, vidimo mnoge primere hrabrosti, odlučnosti i spremnosti da se zauzmemo za istinu, zaštitimo ljude i budućnost naše države. Budućnost koja je nama potrebna", rekao je Putin prilikom uručivanja državnih priznanja ženama u Kremlju, na Međunarodni dan žena.

Ruski lider čestitao je učesnicima svečanosti i svim ženama 8. mart.

"U našoj zemlji, možda, ne postoje takve oblasti industrije, u kojima žene ne bi postigle ozbiljne, značajne rezultate", istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, talenat, znanje, kompetencija i odgovornost žena daju ogroman doprinos razvoju zemlje, postizanju nacionalnih ciljeva i stvaranju dostojne budućnosti za nove generacije.

"U Rusiji se ženama priznaju zasluge u njihovim profesijama, ali se istovremeno, istinski razume trajni značaj majčinstva i tradicionalnih vrednosti naše zemlje", naglasio je ruski predsednik.

Najvažnija osobina koja ženu čini posebnom a što, prema rečima predsednika, niko nikada ne zaboravlja jeste majčinska ljubav.

"I muškarci i žene dolaze na svet zahvaljujući ženi. Njenu ljubav osećamo tokom celog života. To je posebna misija koju je Svevišnji podario ženi", rekao je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, rusko društvo, kao zdravo i zasnovano na istorijskim tradicijama, naročito ceni toplinu majčinske ljubavi.

Naglasio je da dušu ruske žene čini snaga i da one ne čekaju da se svet promeni i da bude bolje, već da odmah deluju kako bi svima bilo bolje.

Tom prilikom, ruski predsednik je naglasio da su doktorke koje predano rade u Donbasu zapravo pravi heroji.

Ceremonija uručivanja državnih priznanja ženama održava se u Kremlju, uz prisustvo 20 žena. Dobitnice nagrada su: ministarka prosvete i nauke Zaporoške oblasti Elena Šapurova, glavni lekar Luganske dečije kliničke bolnice Ljudmila Beleckaja, direktorka Muzeja "Lava Tolstoja" u Jasnoj Poljani Galina Aleksejeva, načelnica odeljenja jedne od vojnih jedinica Zapadnog vojnog okruga Tatjana Čubčenko, i vojna medicinska sestra Kristina Kim.