Srušio se vojni avion u Rusiji, zgrada u plamenu, četvoro mrtvih VIDEO

Piloti se katapultirali, a avion srušio na višespratnicu

Najmanje četiri osobe su poginule nakon što se u ponedeljak višenamenski borbeni avion Su-35 srušio ispred stambene zgrade u gradu Jejsku na jugu Rusije, potvrdile su službe za vanredne situacije.

Još 25 je zadobilo povrede i prevezeni su u bolnicu, dodali su. Među povređenima je troje dece uzrasta od osam do deset godina, saopštili su ranije zvaničnici. 

Zamenica guvernera Krasnodarskog kraja Ana Minkova rekla je za Gazeta.ru da su najmanje tri žrtve umrle od posledica pada sa gornjih spratova zgrade. 

"U 21:15 časova po moskovskom vremenu broj poginulih je porastao na četiri, a 25 osoba je povređeno", navodi se u saopštenju operativnog štaba, preneo je Interfaks.

Dispečarska služba grada navela je da se šest osoba smatra nestalim.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da se ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji, a da su se piloti katapultirali.

Kako je navelo Ministarstvo, prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona bio je požar na jednom od motora pri poletanju.

Ministarstvo dodaje da je požar u zgradi izazvao kerozin koji se zapalilo na mestu pada Su-34.

Požar nakon pada vojnog aviona u Jejsku zahvatio je devetospratnicu, a prema preliminarnim podacima oštećeno je 17 stanova, rekao je guverner oblasti Venijamin Kondratjev.

Na snimku sa mesta događaja se vidi kako je višespratna stambena zgrada zahvaćena plamenom.

Kako je saopšteno iz Hitne pomoći, požar na licu mesta je stavljen pod kontrolu, a ostaci aviona ugašeni. Takođe je otkazana evakuacija stanovnika iz obližnjih stambenih zgrada, rekao je guverner Krasnodara.