Oglasili se Rusi: Ovako smo gađali, ciljevi ostvareni (VIDEO)

Raketni napadi izvedeni su visoko-preciznim oružjem iz vazduha i sa mora, a svi ciljevi su neutralisani

Ministarstvo odbrane Ruske federacije saopštilo je da su ruske oružane snage nastavile raketne napade visoko-preciznim oružjem iz vazduha i sa mora na energetske i sisteme vojne uprave Ukrajine, kao i na skladišta sa municijom i oružjem strane proizvodnje.

Svi naznačeni ciljevi su neutralisani, dodaje se u saopštenju.

Jedinice ruske vojske zauzele su mesto Gorobjovka u Harkovskoj oblasti i nanele značajne gubitke jedinicama Prve operativne brigade Nacionalne garde Ukrajine. Sprečen je pokušaj Oružanih snaga Ukrajine, podržan tenkovima, da izvrše napad u blizini Kišlovke, a osujećen je i pokušaj ukrajinskih trupa da pređu reku Žerebec tokom ruskog napada na jedinice u povlačenju blizu Stelmahovke i Rozovke, Karpovke i Ivanovke.

"Eliminisano je ukupno 46 pripadnika ukrajinske vojske, dva oklopna transportera, šest borbenih oklopnih vozila i dva pikapa sa mitraljezima velikog kalibra", dodaje se u saopštenju.

U pravcu Nikolajev-Krivi Rog osujećen je pokušaj probijanja odbrambene linije ruskih trupa, poginulo je više od 90 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga, a uništeni su jedan tenk, osam oklopnih borbenih vozila i 21 motorno vozilo.

Uništeno je i komandno mesto Dnjepar združenih snaga ukrajinske vojske, kao i radionica za popravku radara u Istraživačko-proizvodnom društvu "Iskra", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

"Neutralisane su dve artiljerijske baterije Oružanih snaga Ukrajine kod Trifonovke i Novonikolajevke (Hersonska oblast), kao i jedan HIMARS američke proizvodnje kod Drobiševa. Tri skladišta municije su uništena u blizini Novoivanovke, Odnorobovke i Krasnog Limana", dodaje se u saopštenju.

U dejstvima ruskih snaga na ciljeve u Ukrajini, uništena su tri protivbaterijska radara, signalna stanica vladinog Centra za komunikacije Ukrajine, lansirna rampa za protivvazdušni sistem S-300, kao i deset bespilotnih letelica.