Završene vojne vežbe Rusije, Irana i Kine u Arapskim vodama

Učesnici vežbe su u periodu od 16. do 17. marta uvežbavali formiranje međunacionalnog odreda ratnih brodova u naznačenom prostoru, taktičko manevrisanje u različitim formacijama i borbenim porecima, prenosi pres-služba Severne flote

Danas su u vodama Arapskog mora u blizini luke Čahbehar završene vojne vežbe Rusije, Irana i Kine, javlja pres-služba Severne flote.

U pomorskim vežbama su učestvovali ratni brodovi i pomoćna plovila Ratne mornarice Rusije, Ratne mornarice Narodnooslobodilačke armije Kine i Pomorske snage Islamske Republike Iran.

Učesnici vežbe su u periodu od 16. do 17. marta uvežbavali formiranje odreda ratnih brodova u naznačenom prostoru, taktičko manevrisanje u različitim formacijama i borbenim dejstvima.

Danju su artiljerijom gađali ciljeve u moru, a noću vazdušne ciljeve, sprovedena je obuka za oslobađanje zarobljenog broda sa taocima i za pružanje pomoći brodu u nevolji na moru.

Rusija je u vojnim vežbama učestvovala sa brodovima Severne flote, čuvenim fregatima "Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov" i sa srednjim morskim tankerom "Kama".

Kineska mornarica je koristila raketni razarač "Naning", a Iran fregate "Sahand" i "Jamaran", raketni čamac "Tondar", mali raketni brod "Zereh" i transportni brod "Šahid Nazeri".