Crnomorska flota odbila napad dronova na Sevastopolj

Ruska vojska je samouvereno i mirno odbila napad neprijateljskih dronova, situacija je pod kontrolom, rekao je guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da je crnomorska flota odbila napad dronova na taj grad.

"Naša flota je u ranim jutarnjim satima odbila napad bespilotnim letelicama. Ukupno su do sada uništena tri drona. Pokušali su da prodru u zaliv, ali naši mornari su pucali na njih, takođe je delovao i naš PVO sistem", napisao je Razvožajev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, na nekoliko zgrada u gradu je polomljeno staklo nakon eksplozije usled uništenja dronova, a niko nije povređen.

On je dodao da je ruska vojska samouvereno i mirno odbila napad neprijateljskih dronova na Sevastopolj, kao i da je situacija pod kontrolom i da su sve operativne službe u pripravnosti.

Podsetimo, savetnik lidera Krima Oleg Krjučkov obavestio javnost da su iznad Krima juče oboreni ukrajinski dronovi u kojima je bilo dosta eksploziva i gelera, preneli su ruski mediji. 

Meta dronova bili su civilni objekti, ali infrastruktura i pruga, prema njegovim rečima, nisu bili oštećeni. 

"Jedan dron je oboren iznad tehničke škole Džankoj i pao je između akademske zgrade i hostela. U blizini nema vojnih objekata. Ostali su oboreni iznad stambenih naselja", rekao je Krjučkov.