Putin podržao: Poseban status deci ranjenoj u toku Specijalne vojne operacije

Uskoro će biti usaglašena i vladina uredba o mehanizmu za identifikaciju takve dece i definisanje olakšica i beneficija, saopštila je komesarka za prava deteta pri predsedniku Ruske Federacije

Ruski predsednik Vladimir Putin podržao je predlog da se dodeli poseban status deci koja su ranjena tokom Specijalne vojne operacije (SVO) u Ukrajini, prenosi TASS.

Trenutno se razrađuju mehanizmi za identifikaciju takve dece i beneficije koje bi im sledovale, saopštila je danas komesarka za prava deteta pri predsedniku Ruske Federacije Marija Lvova-Belova.

"Predsednik je podržao ideju, sada se to razrađuje u nadležnim resorima. Vrlo brzo, nadam se, biće usaglašena i vladina uredba o mehanizmu za identifikaciju takve dece i definisanje olakšica i beneficija", rekla je ona na marginama festivala profesionalne orjentacije "Ulaznica za budućnost" u Jekaterinburgu.

Prema njenoj računici, ima ukupno oko 1.000 takve dece, a upravo je ona od predsednika zatražila i dodatne povlastice za njih i njihove porodice.