Kadirov: A sada, čak i ako jedan metak odleti ka Rusiji, zbrisaćemo ih sa lica zemlje

Čečenski lider se oglasio povodom Putinove odluke da uvede ratno stanje na teritoriji pripojenih regiona

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov podržao je odluku predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da uvede ratno stanje na teritoriji Luganske i Donjecke Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti.

Vladimir Putin izneo je ovu odluku na današnjem zasedanju Saveta bezbednosti Ruske Federacije, a Ruski parlament je jednoglasno odobrio ukaz predsednika Putina o uvođenju ratnog stanja u četiri nova ruska regiona.

Kadirov se tim povodom oglasio na svom Telegram kanalu i pružio punu podršku vrhovnom komandantu.

"U potpunosti podržavam odluku o vanrednom stanju u četiri nova regiona Rusije. Uvek sam isticao da je narod izašao na referendum da bismo ga zaštitili od nacista. A sada, čak i ako jedan metak odleti ka Rusiji, mi ne samo da treba da gađamo centre odlučivanja, već da ih zbrišemo sa lica zemlje, tako da ne ostane ni mokro mesto od ove fašističko-banderovske hunte", napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je napomenuo i da bezbednost Rusije treba da grade ne samo federalni centar, već i regionalne vlasti. Prema njegovom mišljenju, dodatna ovlašćenja načelnika u ovoj situaciji pomoći će ako svi rukovodioci striktno poštuju uputstva.