Medvedev: Prijavite sve kojima stiže novac iz Ukrajine

Na ovaj način Medvedev se osvrnuo na teroristički akt u Sankt Peterburgu u kojem je ubijen vojni izveštač Vladlen Tatarski i gde je povređeno više od 30 ljudi

Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev smatra da ruski građani treba da prijave specijalnim službama osobe i organizacije u Rusiji koje se finansiraju iz Ukrajine, prenose "RIA Novosti".

"Ako znate da neko prima novac iz ukrajinskih izvora ili radi za njih – najverovatnije je taj neko krenuo putem izdaje. I već je počinio krivično delo. To je neprijatelj i potrebno ga je prijaviti specijalnim službama ili agencijama za provođenje zakona", preneo je poruku Dmitrija Medvedeva njegov pomoćnik Oleg Osipov.

Na ovaj način Medvedev se osvrnuo na teroristički akt u Sankt Peterburgu u kojem je ubijen vojni izveštač Vladlen Tatarski.

"Nek je večna slava preminulom Maksimu Fominu, poznatijem po pseudonimu Vladlen Tatarski. Brz oporavak svim žrtvama terorističkog akta", naglasio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti.

Sinoć se u kafiću "Strit bar" u centru Sankt Peterburga desila eksplozija u kojoj je poginuo Tatarski, a povređene su, prema najnovijim inoformacijama, 32 osobe.

Kako javlja Istražni komitet Rusije, Darija Trepova je privedena zbog sumnje da je umešana u eksploziju u kafiću u Sankt Peterburgu.