Kako je izgledalo hapšenje Trepove: Namestili su mi (VIDEO)

Na osnovu video snimka koje su zabeležile spoljne kamere, utvrđeno je da je u stan u kom je pronađena došla oko 23 časa, preneo je izvor i dodao da od kafića u kom se desila eksplozija do stana u kom je pronađena potrebno je sat vremena vožnje

Više od 100 ruskih bezbednjaka bilo je uključeno u operaciju privođenja Darje Trepove na severu Sankt Peterburga, u zgradi u kojoj je pronađena, potvrdio je izvor je za Telegram "Šot".

"Bezbednjaci su zauzeli sve spratove 25-spratnice i neko vreme su puštali sve stanare da izlaze samo uz pratnju. Kada su ušli u stan Trepove, ona je počela da se smeje i govori da je sve nameštaljka i da sve ovo ne želi", preneo je izvor.

"Namestili su mi. Jednostavno su me iskoristili!", bile su njene prve reči nakon što je uhvaćena, kazao je izvor.

Kanal "Šot" još navodi da je Trepova navodno izjavila da je mislila da se u bisti, koju je predala ubijenom novinaru, nalazi aparat za prisluškivanje, a ne eksplozivna naprava. Njen cilj, kako je rekla, je bio da se zbliži sa Tatarskim i da ga kasnije vrbuje.

Na osnovu video snimka koje su zabeležile spoljne kamere, utvrđeno je da je u stan došla oko 23 časa, preneo je izvor i dodao da od kafića u kom se desila eksplozija do stana u kom je pronađena potrebno je sat vremena vožnje, udaljenost je oko 20 kilometara.

Kako prenosi izvor, osumnjičena je ranije iznajmila stan na pet minuta od kafića, nakon eksplozije je otišla u iznajmljeni stan, promenila odeću i skratila kosu nekih 20ak santimetara, i tek onda izašla na ulicu i udaljila se iz tog dela grada.

Ako je verovati kanalu "Šot", Trepova je planirala da neko vreme bude u stanu na severu Sankt Peterburga, međutim, vrlo brzo su je snimile kamere. U stanu su pronađene kupljene avionske karte, što je mogao da bude lažni trag.

Kako prenose mediji, istražitelji trenutno ispituju da li je moguća verzija da su samu Trepovu mogle da navode dve ili tri osobe, jer je neko morao da upravlja improvizovanom eksplozivnom napravom koja bi trebalo da eksplodira kada se Tatarski našao u njenoj neposrednoj blizini.

U međuvremenu, ruski mediji javljaju da je uhapšen još jedan osumnjičeni, Dmitrij, u čijem stanu se, kako se sumnja, krila Darija posle eksplozije. I on se sada nalazi na saslušanju.

Istražni komitet kvalifikovao je napad na ruskog novinara kao akt terorizma i dodao da je napad planiran i organizovan u Ukrajini. 

Drugarica Darje rekla je danas za televiziju "REN TV" da je Trepova nekoliko meseci pre napada prestala da priča o svom životu i da je počela čudno da se ponaša. 

Pretpostavlja se da je u poslednjem videu Trepova koja na jednom od mitinga podrške Navaljnom viče, jer ju je, kako je rekla, izludela država.

U bolnici još uvek 22 osobe

Gradonačelnik Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potvrdio je danas da se u bolnici još uvek nalaze 22 osobe kojima se pruža medicinska pomoć.

Ministarstvo zdravlja dodaje da je ukupan broj onih koji su zadobili neke povrede porastao do 33.