Ruski major o padu ukrajinske letelice: Cilj je bio oštećenje naftovoda "Družba" (VIDEO)

Ovo je subverzivna aktivnost koja se odvija duž granice sa Ukrajinom i još jedan planiran teroristički napad. Specijalne službe Ukrajine ne miruju, tako da moramo biti na oprezu, upozorava Andrej Krasnoperov

Ukrajinska laka letelica koja se srušila u Brjanskoj oblasti imala je za cilj da ošteti naftovod "Družba", izjavio je major ruskog vazduhoplovstva i pilot instruktor Andrej Krasnoperov.

"Mislim da je dolazak ove letelice povezan sa naftovodom 'Družba', koji se nalazi u tom području. Ukrajinci su taj naftovod već nekoliko puta pokušali da unište", rekao je Krasnoperov u intervjuu za "Izvestija".

Prema njegovim rečima, letelica je bila naoružana "s razlogom, pilot je znao šta radi i sve je bilo isplanirano".

"Za ovaj teroristički akt je uplaćen novac ili je obećano da će biti uplaćen. Znao je koordinate naftovoda, mogao je jednostavno da baci eksplozivnu napravu na njega i da ga ošteti", istakao je ruski major.

On je dodao da bi u slučaju požara na naftovodu, bila zaustavljena isporuka nafte, što bi izazvalo ekonomsku štetu.

"Ovo je subverzivna aktivnost koja se odvija duž granice sa Ukrajinom i još jedan planiran teroristički napad. Specijalne službe Ukrajine ne miruju, tako da moramo biti na oprezu", poručio je.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je juče iznad Brjanske oblasti Ruske Federacije pao ukrajinski avion.

"Ukrajinska laka letelica srušila se u regionu Brjanska. Pilota je zadržao granični odred. Letelica se iz nepoznatih razloga srušila", naveo je FSB.

Dodaje se da je pilot pokušao da pobegne na ukrajinsku teritoriju. U međuvremenu, objavljena je fotografija pilota, uz informaciju da je ruska vojska oborila letelicu.

Pilot je izjavio da je učestvovao u misiji fotografisanja terena za koju je trebalo da mu isplate 50.000 ukrajinskih grivni, što je oko 1.250 evra.