Rusija

Zaharova: Približavaju se opasnoj zoni

Portaprolka ruskog ministarstva spoljnih poslova poručila da se NATO približava direktnom sukobu sa Rusijom zbog isporuke oružja Ukrajini
Zaharova: Približavaju se opasnoj zoniAP © Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianićenko

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova kaže da se zapadne zemlje, približavaju opasnoj zoni direktnog vojnog sukoba sa Ruskom Federacijom, prenose RIA Novosti.

"Članice NATO-a, kao da se međusobno takmiče. Nastavljaju da isporučuju oružje i municiju kijevskom režimu, snabdevaju ga obaveštajnim podacima, obučavaju vojnike i daju im informacije za vođenje borbi, čime se približavaju opasnoj zoni direktnog vojnog sukoba s Rusijom", rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, ukupna vojna pomoć zapadnih država Kijevu već iznosi 42,3 milijarde dolara, od čega, više od polovine dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Zaharova smatra da iz tog razloga, zemlje NATO-a, pokušavaju da okrive bilo koga za sukob u Ukrajini, kako bi odvratile sumnje od sebe. Iz tog razloga, dokument koji su potpisale baltičke zemlje, u kojem se Ruska Federacija označava kao sponozor terorizma, treba da bude upućen na drugu adresu.

"Svi ti papiri koji su potpisani u baltičkim zemljama treba da budu vraćeni na njihovu adresu. Sprovođenje ekstremističkih i terorističkih aktivnosti, ubijanje civila, uništavanje civilne infrastrukture dugi niz godina. To rade upravo te zemlje i njihovi režimi koji izdvajaju ogroman novac i snabdevaju oružjem kijevski režim. Samim tim oni su sponzori terorizma", zaključila je Zaharova.

Ruska zvaničnica ranije je izjavila da namera Vašingtona da "ojača poziciju" Kijeva vodi ka uništenju Ukrajine. 

image