Rusija

Medvedev: Kada nestanu finansije sa Zapada, nestaće i Ukrajina

Ruski zvaničnik je ponovio svoje reči da Ukrajina nikome nije potrebna
Medvedev: Kada nestanu finansije sa Zapada, nestaće i Ukrajina© Tanjug/ Ekaterina Shtukina/Sputnik Pool Photo via AP

Kada se završi finansiranje Ukrajine sa Zapada, i njoj samoj će doći kraj, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, aludirajući na reči mađarskog premijera Viktora Orbana da će se sukob završiti kad SAD i Evropa prestanu da finansiraju Kijev.

"Samo bih dodao da kada nestane finansiranje sa Zapada nestaće i Ukrajina. Jer, ona nikome nije potrebna", napisao je na Telegramu.

Ukrajina je finansijski nepostojeća zemlja i onda kada Sjedinjene Američke Države i Evropa prestanu da je izdržavaju - sukob će biti okončan, rekao je premijer Mađarske.

Evropa troši desetine milijardi dolara na podršku Ukrajini, daje novac za penzije, održava državne institucije, podržava zdravstvo i obrazovanje - što, prema rečima Orbana, ne može da traje večno.

Medvedev je još ranije rekao da će Ukrajina nestati jer nikome na planeti nije potrebna. 

"Zašto će Ukrajina nestati? Zato što nikome nije potrebna. Upravo, zbog svog režima i vlasti, Ukrajina se pokazala kao beskorisna. Na čelu sa nacističkom elitom, ona nije potrebna ni svojim građanima", napisao je Medvedev na svom nalogu VKontakte.

image