Rusija

Šojgu izvestio Putina o vežbama u Pacifičkoj floti: Samo nastavite (VIDEO)

U vežbama Pacifičke flote učestvuje više od 25.000 vojnih lica, 167 brodova i plovila, 12 podmornica, 89 aviona i helikoptera, naveo je ruski ministar odbrane
Šojgu izvestio Putina o vežbama u Pacifičkoj floti: Samo nastavite (VIDEO)www.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom, koji ga je izvestio o napretku vežbi Pacifičke flote.

"Očigledno nam je da danas imamo jasne prioritete za upotrebu oružanih snaga, a to se pre svega tiče ukrajinskog pravca i svega što je u vezi sa zaštitom našeg naroda u Donbasu i drugim novim teritorijama. Ali zadaci razvoja flote, uključujući i one na pacifičkom teatru, nisu izmenjeni. Stoga vas molim da nastavite sa ovim radom", rekao je Putin na početku  razgovora i izrazio zahvalnost organizatorima vežbi. 

Putin je napomenuo da je prva etapa iznenadne inspekcije u Pacifičkoj floti održana na veoma visokom nivou.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da "u vežbama Pacifičke flote učestvuje više od 25.000 vojnih lica, 167 brodova i plovila, 12 podmornica, 89 aviona i helikoptera".

"Tokom vežbi, razrađena su pitanja spremnosti strateških raketnih podmornica za upotrebu naoružanja. Pacifička flota će 18. aprila započeti završnu fazu verifikacije na Dalekom istoku - razvoj raketnih udara elektronskim lansiranjem", naveo je Šojgu.

Kako je ministar naveo, strateški raketni nosači Ruske Federacije leteće u centralni deo Tihog okean imitirajući udare na grupe neprijateljskih brodova.

Prema rečima ministra, snage koje učestvuju u vežbama podignute su u stanje "pune borbene gotovosti".

"Dežurne protivpodmorničke snage tražile su podmornice na prilazima zalivu Petra Velikog i zalivu Avača. Pomorska avijacija Pacifičke flote je raspoređena na operativne aerodrome", rekao je Šojgu.

image