Rusija

Moskva: Ambasada SAD odbila poziv za sastanak o biolaboratorijama u Ukrajini

Lin Trejsi pozvana je sutra na sastanak komisije Državne dume radi istrage o mešanju stranih država u unutrašnje stvari Rusije, kao i da pojasni aktivnosti američkih biolaboratorija u Ukrajini
Moskva: Ambasada SAD odbila poziv za sastanak o biolaboratorijama u Ukrajiniwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru via globallookpress.com

Ambasada SAD u Rusiji odbila je poziv upućen ambasadorki te zemlje Lin Trejsi, da prisustvuje sastanku Komisije Državne dume 18. aprila, kako bi pojasnila aktivnosti američkih bioloških laboratorija u Ukrajini.

"Ambasada SAD u Moskvi potvrđuje da smo odbili poziv Državne dume upućen ambasadorki Trejsi da prisustvuje sastanku komisije Državne dume Ruske Federacije", navodi se u saopštenju američke ambasade.

Ambasadorka SAD u Moskvi Lin Trejsi pozvana je sutra na sastanak komisije Državne dume radi istrage o mešanju stranih država u unutrašnje stvari Rusije kao i da pojasni aktivnosti američkih biolaboratorija u Ukrajini.

"Tokom sastanka, poslanici će razmatrati pitanja državne kontrole poštovanja zakona o stranim agentima, kao i regulisanje aktivnosti stranih nevladinih organizacija na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju komisije.

Prethodno je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin naložio da se pozove ambasadorka SAD Lin Trejsi na sastanak donjeg doma parlamenta zbog izostanka odgovora zamenice američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorije Nuland na poziv Komisije za biolaboratorije.

Podsetimo, zamenica predsednika komisije Irina Jarovaja ranije je izjavila da je u Ukrajini raspoređena mreža vojnih objekata SAD i NATO pod maskom bioloških laboratorija.

U aprilu su Državna duma i Savet Federacije odobrili izveštaj iz kojeg proizilazi da je Vašington rasporedio mrežu biolaboratorija u Ukrajini, gde su vršena "tajna istraživanja", dok Sjedinjene Države i Ukrajina negiraju optužbe.

image