Rusija

Oboren ukrajinski Su-25 na području Ugledara

Vazdušnim izviđanjem otkrivena je i obaveštajna grupa protivnika, a vatrom iz minobacača četiri ukrajinska vojnika su likvidirana, rekao je načelnik pres-centra grupacije "Istok"
Oboren ukrajinski Su-25 na području Ugledarawww.globallookpress.com © ArmenianUnifiedInfoCenter/via Globallookpress.com

Operator prenosnog raketnog kompleksa "igla" morske pešadije Tihookeanske flote oborio je na području Ugledara ukrajinski jurišni avion Su-25, saopštio je načelnik pres-centra grupacije "Istok" Aleksandar Gordejev.

"U južno-donjeckom pravcu protivnik je sprečen u pokušaju da izvede avionski napad na položaje grupe 'Istok' na prvoj liniji fronta. Operator prenosnog raketnog kompleksa 'igla' jedinice morske pešadije Tihookeanske flote na području Ugledara oborio je avion Su-25 Oružanih snaga Ukrajine", saopštio je Gordejev.

Vazdušnim izviđanjem otkrivena je i obaveštajna grupa protivnika, a vatrom iz minobacača četiri ukrajinska vojnika su likvidirana.

Takođe, kod Ugledara uništen minobacač, koji je otkriven od strane artiljerijskog izviđačkog kompleksa "Zoopark" i pogođen iz topa "Msta-B". Osim toga, u rejonu naselja Novomihajlovka, eliminisani su oklopni automobil i pet militanata, zaključio je izvor agencije.

image