"Crno sunce", svastike, i 14/88 tenkova: Kakve veze imaju Hitler i ukrajinska kontraofanziva?

Da li je samo slučajnost da su Ukrajinci svoj kontranapad (navodno) zakazali za dan firerove smrti?

"Nemci su objavili vesti za koje se svi nadaju da su istinite", navedeno je u izveštaju britanskog "Dejli ekpresa" o smrti Adolfa Hitlera 30. aprila 1945. godine, dok je "Tajm" tada prvi put iskoristio svoju čuvenu naslovnu stranu - Hitlerovu sliku precrtanu crvenim "iksom".

Zaostavština zloglasnog firera preživela je, međutim, i taj dan, ali i mnoge naredne, da bi ovih dana bilo objavljeno i vaskrsnuće njegove ideologije - barem kroz kontraofanzivu ukrajinskih oružanih snaga koja će, gle čuda, prema najavama američkih medija, početi baš na godišnjicu Hitlerove smrti.

Kada je Vladimir Putin 24. februara 2023. godine objavio da je cilj Specijalne vojne operacije koju počinje ruska vojska - demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, zapadni mediji mu nisu verovali, a njegovu misiju obračunavanja sa poslednjim i najupornijim izdancima najozloglašenije svetske ideologije nazali su "invazijom".

Godinu dana kasnije, naslovima poput ovih u kojima najavljuju datum početka ukrajinske kontraofanzive, oni sve više potvrđuju Putinove reči i sami svedoče o jakim, simboličnim i stvarnim vezama pristalica ukrajinskog režima sa nacistima.

Da li je, međutim, moguće da je datum najavljenog početka specijalne vojne operacije u Ukrajini samo slučajnost?

Znajući o kome se radi - teško.

Jer kontraofanzivu pokreće upravo vojska koja je u svoje skute primila paravojnu organizaciju „Azov" bataljon čiji je osnovni simbol (nacističko) crno sunce, a glavna ideologija nacizam.

Pokreće je armija države čija deca u kulturnim centrima pevaju "Moskovljane na nož", neprijatno sličan sloganu koji su 1940-ih koristili takozvani "banderovci", sledbenici zloglasnog nacističkog kolaboracioniste Stepana Bandere - samo u obliku "komuniste na granu".

Uz to, u najavljeni kontranapad će tog 30. aprila krenuti vojska koju je Nemačka opremila šaljući joj prvo 14 a onda ukupno 88 "leopard" tenkova.

Možete li da zamislite da Nemci zaista nisu znali da su brojevi 14/88 nacistički pozdrav? Cifra 14, naime, označava tzv. četrnaest reči neonacista i belih rasista "We must secure the existence of our people and a future for white children", što u doslovnom prevodu znači "Moramo da obezbedimo postojanje našeg naroda i budućnost za belu decu", dok je 88 simbol "Hajl Hitler", jer je slovo "H" osmo slovo abecede.

Zaista, da li je to moglo biti slučajno?

Nije li mogao biti samo "udes sudbine" to što armija vojnika koji citiraju firera i tetoviraju kukaste krstove na Ruse kreće baš na dan Hitlerove smrti?

Da li je bio samo "nezgodan slučaj" kada je britanski "Telegraf" objavio svojevremeno fotografiju na kojoj ukrajinski vojnik drži u naručju ćerku dok na rukavu nosi mrtvačku glavu - znamenje zloglasne Treće SS pancer divizije "Totenkof"?

I Zelenski je (isto tako slučajno, ili ipak ne?) na svojim profilima na Instagramu i Telegrafu objavio niz fotografija boraca s fronta, gde je baš na prvoj od njih vojnik na uniformi nosio znamenje iste te divizije.

Je li to sve zaista moglo biti samo proizvod "slučajnosti", ili je u pitanju zapravo nedvosmislena potvrda Putinovih reči da Ukrajina hitno treba da se denacifikuje?

Veruje li iko, posle svega, da nacizam ne buja pod kijevskim režimom, i da se ova opasna ideologija u toj zemlji ne podstiče?

Zapadni mediji očigledno i te kako veruju u "poštenje" Kijeva, jer, kada god se pokrene priča o negovanju zloglasne ideologije pod okriljem kijevskog režima, svi oni uskliknu - "Zelenski je Jevrejin".

A isti taj Zelenski, osrednji glumac, nikakav lider, postao je, noseći svoje čuvene maslinaste dukserice, i svojevrsni maneken modnog brenda "Em-tak" koji bukvalno zarađuje na neonacistima - prodajući odeću sa "kolovratima" tj. "slovenskim svastikama" i "valknutima", koje su prisvojile razne neonacističke organizacije širom sveta.

Neguje li tako ukrajinski predsednik svoje jevrejsko, ili možda, nacističko nasleđe?

Slobodan Reljić je u svojoj kolumni za RT Balkan nedavno zapisao da "ovo nije sukob sa drugim religijskim sistemom, niti sa ateizmom, ovo je sudar sa – Antihristom, Lažnim mesijom".

Šta ako je, međutim, čitava Specijalna vojna operacija sudar sa Antihristom?

Nije li istina da je onaj ko je protiv čoveka, ujedno i protiv Boga oličenog u tom čoveku?

A znamo li ikoga ko je pokazao više nečovečnosti od Hitlera i njegovih nacista koje današnji Ukrajinci (ni malo nalik onima koji su svojevremeno ginuli boreći se sa najpogrešnijom ideologijom u istoriji), uz pomoć prijatelja sa Zapada - slave.