Rusija

Medvedev: Nemci shvatili da je Zelenski dokazani fašista, pozvali ga da ne ponavlja greške firera

Šta povezuje Zelenskog i Hitlera, pitaju novinari "Velta". Medvedev odgovara: Ovaj glumac je pravi naslednik nemačkih nacionalsocijalista
Medvedev: Nemci shvatili da je Zelenski dokazani fašista, pozvali ga da ne ponavlja greške firera© Hulton Archive / Staff

Nemački "Velt" u tekstu "Šta povezuje ofanzivu Ukrajine sa tenkovskom bitkom kod Kurska" poredi ukrajinskog lidera sa Hitlerom zbog konstantnog odlaganja konfrontacije i pita zašto Vladimir Zelenski koristi "Vermahtove taktike".

List podseća da su se nacisti predugo pripremali za bitku - najveću tenkovsku bitku u istoriji ratovanja - što je omogućilo Crvenoj armiji da ojača odbranu i porazi ih.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije nije propustio da odreaguje.

"Nemački novinari 'Velta' direktno pozivaju šefa ukrajinskih nacista da ne ponavlja greške nemačkog firera koje su počinjene kod Staljingrada. Iskreni ljudi", naveo je Dmitrij Medvedev na Telegramu.

1. Konačno su shvatili da je ovaj glumac pravi dokazani fašista, pravi naslednik nemačkih nacionalsocijalista.

2. Poraz njegovog režima biće isti kao u Staljingradu. Iako ovaj sitni banderovac uopšte nije feldmaršal Paulus, naveo je Medvedev aludirajući na komandanta nemačke Šeste armije koji je vodio napad na Staljingrad.

image