Rusija

Putin sa Savetom bezbednosti: O dodatnim merama za sprečavanje kriminala u obrazovnim ustanovama

Ruski predsednik održao operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti
Putin sa Savetom bezbednosti: O dodatnim merama za sprečavanje kriminala u obrazovnim ustanovama© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je danas operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti, navodi se na zvaničnom sajtu Kremlja.

Predstavnici Saveta bezbednosti i ruski predsednik razgovarali su o dodatnim merama za sprečavanje kriminala u obrazovnim ustanovama. Tom prilikom Putin je poručio da smatra da je važno isplanirati prevenciju protiv kriminala u školama, a ne samo nakon tragedija.

"Danas imamo pitanje od izuzetnog značaja. Njemu se po pravilu obraćamo samo ako se desi neka tragedija. Ali smo se svojevremeno dogovorili da ćemo na tim pitanjima raditi planski", rekao je Putin, dajući reč ministru unutrašnjih poslova Vladimiru Kolokolcevu.

Sastanku su prisustvovali i predsednici Saveta Federacije i Državne dume Valentina Matvijenko i Vjačeslav Volodin, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, šef administracije ruskog predsednika Anton Vaino, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, direktor FSB Aleksandar Bortnikov, šef Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin, specijalni predstavnik predsednika za zaštitu životne sredine, ekologiju i transport Sergej Ivanov.

image