Rusija

Putin sa princom Saudijske Arabije: Saradnja OPEK+ i BRIKS-a sve bolja

Razmatran je niz aktuelnih pitanja bilateralne agende sa akcentom na dalje širenje obostrano korisnih veza u trgovinskoj, ekonomskoj, investicionoj i energetskoj oblasti, naveli su u Kremlju
Putin sa princom Saudijske Arabije: Saradnja OPEK+ i BRIKS-a sve boljawww.globallookpress.com © The Kremlin Moscow

Ruski predsednik Vladimir Putin i prestolonaslednik Saudijske Mohamed bin Salman Al Saud razgovarali su danas telefonom o daljem proširenju saradnje u oblasti trgovine, investicija i energetike, navodi se na sajtu Kremlja.

Strane su izrazile zadovoljstvo koordinacijom unutar OPEK+ u cilju obezbeđivanja stabilnosti svetskog tržišta. Oni su takođe razgovarali o izgledima saradnje sa državama BRIKS-a.

Putin i prestolonaslednik Saudijske Arabije razmenili su mišljenja o rešavanju kriznih situacija na Bliskom istoku.

"Razmatran je niz aktuelnih pitanja bilateralne agende sa akcentom na dalje širenje obostrano korisnih veza u trgovinskoj, ekonomskoj, investicionoj i energetskoj oblasti. Izraženo je zadovoljstvo nivoom koordinacije unutar OPEK+, kako bi se obezbedila stabilnost globalnog tržišta nafte", navodi se.

Predsednik Ruske Federacije je, u razgovoru sa saudijskim prestolonaslednikom, čestitao rukovodstvu i narodu zemlje praznik Ramazanski bajram.

Napominje se da je razgovor vođen na inicijativu saudijske strane.

image