Rusija

Ukrajinske rakete na ruske civile: Pogođen grad Donjeck, sedmoro mrtvih, među kojima i dete (VIDEO)

Centralne oblasti glavnog grada Republike danas su pretrpele još jedno brutalno granatiranje koje su počinile Oružane snage Ukrajine, javile su vlasti DNR
Ukrajinske rakete na ruske civile: Pogođen grad Donjeck, sedmoro mrtvih, među kojima i dete (VIDEO)www.globallookpress.com © Vyacheslav Madiyevskyy

Ukrajinske snage dva puta su danas granatirale Donjeck, a tokom prvog raketnog napada na civile i naseljene delove grada Donjecka, ukrajinski projektil pogodio je minibus, usmrtivši sedmoro osoba, objavio je Aleksej Kulemzin šef administracije DNR.

"Sedam osoba je poginulo u okolini bivšeg supermarketa 'Ukrajina' kada je raketa pogodila minibus broj 25", napisao je on na Telegramu. Ministarstvo zdravlja DNR je saopštilo da je Republički traumatološki centar primio 19 žrtava napada.

Ovu informaciju potvrdio je i lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin, kazavši da je među nastradalima i jedno dete.

Prema svedočenju vozača minibusa, granate su najpre padale na deo grada gde se on sa putnicima uputio, i zato je okrenuo vozilo nazad. Međutim, granate su ih dočekale i sa te druge strane. Kako je ispričao vozač minibusa, koji je jedini preživeo napad, poginuli su svi putnici, među kojima i jedno dece.

"Centralne oblasti glavnog grada republike danas su pretrpele još jedno brutalno granatiranje koje su počinile Oružane snage Ukrajine", napisao je Pušilin. "Pogođena je bolnica, park i nekoliko stambenih zgrada", dodao je.

Svim povređenima je pružena puna pomoć.

"Ovo mesto je obično puno ljudi. Nacisti su znali gde udaraju, dobro vide ovaj deo grada iz svojih dronova, zlotvori su odlično videli da su na ovom mestu bila samo civilna vozila i civili. Napad je bio nameran. Ovo je teroristički napad", napisao je ratni izveštač Andrej Rudenko na Telegramu.

Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (JCCC) objavilo je da su ukrajinski vojnici dva puta ispalili po deset granata iz MLRS sistema, danas oko 13 sati.

Ukrajinske trupe u 18 časova ispalile su još šest granata NATO kalibra 155 milimetara na područje Donjecka, saopšteno je iz JCCC.

Pogođen je i južni deo grada, granate su pale na stadion "Olimpijski" i zgradu Republičkog traumatološkog centra, gde je nakon napada prebačeno 19 žrtava, javilo je Ministarstvo zdravlja DNR, prenose "RIA Novosti".

image
VV inauguration
banner