Volodin: Zahtevaćemo uništenje kijevskog terorističkog režima

Kijevski nacistički režim ugrožava bezbednost Rusije, Evrope i celog sveta zbog čega mora da bude priznat kao teroristička organizacija, poručio je predsednik ruske Dume

Političari zapadnih zemalja koji šalju oružje režimu Zelenskog moraju da shvate da su postali ne samo sponzori, već i direktni saučesnici terorističkih aktivnosti, rekao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin komentarišući napad dronovima na Kremlj.

Kijevski nacistički režim ugrožava bezbednost Rusije, Evrope i celog sveta zbog čega mora da bude priznat kao teroristička organizacija, poručio je ruski zvaničnik.

"Zelenski, kada je davao naređenje da se izvedu teroristički napadi, stao je u isti red sa drugim međunarodnim teroristima", siguran je Volodin. Prema njegovim rečima, kijevski režim danas nije ništa manje opasan od Al Kaide, Al Nusra fronta i ISIS-a.

Ukrajinske zločinačke metode su očigledne čitavoj svetskoj zajednici, smatra Volodin i podseća na ucene nuklearnim oružjem, ubistva političkih i javnih ličnosti, sabotaže i dizanje u vazduh civilnih objekata. "A sada - pokušaj ubistva predsednika naše zemlje", dodao je.

"Zahtevaćemo upotrebu oružja sposobnog da zaustavi i uništi kijevski teroristički režim", naglasio je predsednik Državne dume i dodao da ne može biti pregovora sa režimom aktuelnog ukrajinskog predsednika.