Rusija

Medvedev: Ne nadajte se. Čekajte

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost negirao je tvrdnje neprijateljskih strana da je Moskva potrošila svu vojnu opremu neophodnu za specijalnu vojnu operaciju
Medvedev: Ne nadajte se. Čekajtewww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Ruske Federacije Dmitrij Medvedev posetio je Nižnji Tagil i izvršio kontrolnu proveru proizvodnje tenkova u fabrici "Uralvagonzavod".

"Danas je, po nalogu Vrhovnog komandanta u Nižnjem Tagilu, izvršena kontrolna provera proizvodnje tenkova u korporaciji Uralvagonzavod, koja je najveći proizvođač u ovoj oblasti oklopnih vozila", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je dodao da je takođe "razgovarano o pitanjima ubrzanja isporuke opreme trupama za upotrebu u toku specijalne vojne operacije, kao i otklanjanja postojećih problema".

"Postavljen je zadatak da se striktno sprovodi državni odbrambeni nalog u svim njegovim ključnim parametrima, kako bi se sprečili poremećaji u snabdevanju proizvedenom opremom. Skrenuta je pažnja svih onih koji učestvuju u izvršenju državnog naloga na odgovornost prilikom izvršenja postojeće naredbe, uključujući i krivičnu. Izdata su uputstva ministarstvima i resorima nadležnim za državni poredak, dok će se usklađenost i dalje pratiti", ocenio je Medevev.

Prema njegovim rečima, "čitajući analitiku neprijateljskih strana, više puta je nailazio na izjave da će vojna oprema i oružje za kojima se traži u Rusiji uskoro nestati, kao da je sve potrošeno".

"Ne nadajte se. Proizvodnja naoružanja i specijalne opreme se uvećava u svim pravcima: od tenkova i topova do visoko preciznih raketa i dronova. Čekajte!", poručio je Medvedev.

image