Medvedev: Ne nadajte se. Čekajte

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost negirao je tvrdnje neprijateljskih strana da je Moskva potrošila svu vojnu opremu neophodnu za specijalnu vojnu operaciju

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Ruske Federacije Dmitrij Medvedev posetio je Nižnji Tagil i izvršio kontrolnu proveru proizvodnje tenkova u fabrici "Uralvagonzavod".

"Danas je, po nalogu Vrhovnog komandanta u Nižnjem Tagilu, izvršena kontrolna provera proizvodnje tenkova u korporaciji Uralvagonzavod, koja je najveći proizvođač u ovoj oblasti oklopnih vozila", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je dodao da je takođe "razgovarano o pitanjima ubrzanja isporuke opreme trupama za upotrebu u toku specijalne vojne operacije, kao i otklanjanja postojećih problema".

"Postavljen je zadatak da se striktno sprovodi državni odbrambeni nalog u svim njegovim ključnim parametrima, kako bi se sprečili poremećaji u snabdevanju proizvedenom opremom. Skrenuta je pažnja svih onih koji učestvuju u izvršenju državnog naloga na odgovornost prilikom izvršenja postojeće naredbe, uključujući i krivičnu. Izdata su uputstva ministarstvima i resorima nadležnim za državni poredak, dok će se usklađenost i dalje pratiti", ocenio je Medevev.

Prema njegovim rečima, "čitajući analitiku neprijateljskih strana, više puta je nailazio na izjave da će vojna oprema i oružje za kojima se traži u Rusiji uskoro nestati, kao da je sve potrošeno".

"Ne nadajte se. Proizvodnja naoružanja i specijalne opreme se uvećava u svim pravcima: od tenkova i topova do visoko preciznih raketa i dronova. Čekajte!", poručio je Medvedev.