742 metra do oslobođenja Bahmuta

Bahmut je skoro u potpunosti osvojen, rekao je neimenovani "vagnerovac" za "RIA Novosti"

Do oslobođenja Bahmuta, u kojem se na frontu u Donbasu danas vode najžešće bitke, ostalo je 742 metra, otkrio je za "RIA Novosti" neimenovani borac Grupe "Vagner".

Prema njegovim rečima, Bahmut je skoro u potpunosti osvojen, jer, kako je rekao, od zgrade u kojoj se nalazio za vreme razgovora sa ruskim medijima do izlaska iz grada po dijagonali ostalo je 742 metra.

"To je ništa", zaključio je borac.

Ukrajinske snage uprkos tome još pružaju otpor, rekao je on, dodajući da oni trenutno rade na izgradnji nove linije odbrane uz intenzivnu artiljerijsku vatru na ruske pozicije.

U oslobađanju grada Bahmuta glavnu ulogu imaju "vagnerovci" Jevgenija Prigožina, dok Vazdušno-desantne jedinice Rusije pomažu pri napadima na protivnika, na bočnim linijama borbi u tom gradu. 

Ukrajina: Ne planiramo da predamo Bahmut

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov ponovio je da Ukrajinci ne planiraju da odstupe od Bahmuta.

Prema njegovim rečima, odbrana će se držati dokle "god vojnici budu smatrali da je to neophodno kako bi se ostvarili taktički i strateški ciljevi vojnog i vojno-političkog rukovodstva " Ukrajine. 

On je dodao i da danas niz zemalja pokušava da nagovori Kijev da sedne za pregovarački sto sa Rusijom. Ovo, kako je kazao, nije nemoguće, ali će to biti učinjeno samo ako to zatraži predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i ako se pregovori budu vršili na osnovu principa koje postavi Kijev.