Rusija

Predsednik Nemačke "okusio" rat, pa proveo sat vremena u skloništu (VIDEO, FOTO)

Samo nekoliko minuta po dolasku u Korjukovku, Frank-Valter Štajnmajer je morao da ode u zaklon
Predsednik Nemačke "okusio" rat, pa proveo sat vremena u skloništu (VIDEO, FOTO)www.globallookpress.com © © Michael Kappeler

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer proveo je sat vremena u skloništu u ukrajinskom gradu Korjukovka na severu Černigovske oblasti zbog uzbune usled vazdušnog napada, saopštila je nemačka televizija "ARD".

"Vazdušni napad! Samo nekoliko minuta po dolasku u Korjukovku, a Štajnmajer već treba da ode u sklonište za bombe", napisao je novinar na Tviteru. On je objavio i video na kojem se vidi kako nemački predsednik odlazi u sklonište za bombe, a potom i fotografiju. Naveo je da predsednik Nemačke u skloništu razgovarao sa stanovnicima i gradonačelnikom Korjukovke.

Štajnmajer je u utorak doputovao u Kijev u nenajavljenu posetu i ovo je njegov prvi dolazak u Ukrajinu od početka ruske specijalne vojne operacije. Planirano je da se predsednik Nemačke sastane sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim.

Iz bezbednosnih razloga, "Bild" je ranije preneo da je Štajnmajer otkazao posetu Kijevu. Kako prenosi ovaj nemački list, Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosne agencije Nemačke, preporučili su Kancelariji predsednika Nemačke da otkaže put u Kijev.

 

image