FSB sprečio teroristički napad u Gelendžiku (VIDEO)

Osumnjičeni je instrukcije za sklapanje eksplozivne naprave dobio na društvenim mrežama od zajednice kojom upravljaju ukrajinske nacionalističke formacije

Ruske snage bezbednosti privele su državljanina Rusije, koji je planirao da izvrši teroristički napad u Gelendžiku, saopštila je Federalna služba bezbednosti (FSB).

"FSB je sprečila teroristički napad u opštinskom okrugu odmarališta Gelendžik u Krasnodarskom kraju. Priveden je lokalni stanovnik, pristalica ukrajinskog neonacizma, ruski državljanin, rođen 1981. godine", navodi se u saopštenju.

Kako javlja FSB, muškarac je planirao da "improvizovanom eksplozivnom napravom detonira jedan od objekata policije u regionu".

Osumnjičeni je napravio skrovište u šumi, gde su službenici FSB-a zaplenili eksploziv spreman za upotrebu, a na adresi njegovog prebivališta pronašli su komponente od kojih je naprava sačinjena, kao i instrukcija za sklapanje eksplozivnog uređaja.

Prema informacijama službe, osumnjičeni je pomenute instrukcije dobio na društvenim mrežama od zajednice kojom upravljaju ukrajinske nacionalističke formacije.

Osumnjičeni je uhapšen, protiv njega je pokrenut krivični postupak zbog pripreme terorističkog napada prema Krivičnom zakonu Rusije.