Ruska vojska uništila dva ukrajinska skladišta municije, oborene još dve britanske rakete

Sistemi protivvazdušne odbrane oborili su dve krstareće rakete velikog dometa "storm šedou", 19 projektila višecevnih raketnih bacača HIMARS i dve antiradarske rakete "harm", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Ruski PVO sistemi oborili su još dve ukrajinske krstareće rakete "storm šedou" i 12 dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Sistemi protivvazdušne odbrane oborili su dve krstareće rakete velikog dometa 'storm šedou', 19 projektila višecevnih raketnih bacača HIMARS i dve antiradarske rakete 'harm'", navodi se u saopštenju.

Osim toga, ruska protivvazdušna odbrana je uništila 12 ukrajinskih dronova u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj republici i Zaporoškoj oblasti.

Ministarstvo navodi da je ruska vojska uništila i dva skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti.

"U rejonima Novomihajlovka u DNR i Stepovoje u Zaporožju, uništena su dva skladišta municije: 79. desantne i 128. brdsko-jurišne brigade ukrajinskih trupa", dodaje se.

Takođe, ruske snage su u pravcu Donjecka likvidirale više od 260 vojnika Oružanih snaga Ukrajine i uništile komandne punktove dveju brigada ukrajinske vojske u naseljima Verhnjekamensko i Toreck u DNR.

Borci ruske grupe "Jug" zarobili su u Donbasu dve neprijateljske grupe, izjavio je za "RIA Novosti" borac koji je učestvovao u ovoj operaciji.

"Zarobljene su dve grupe: jedna sa više od deset ljudi, a u drugoj su svi borci 81. brigade Oružanih snaga Ukrajine", rekao je sagovornik agencije.

On je precizirao da su ukrajinski vojnici zarobljeni kod Belogorovke.