Rusija

Medvedev odgovorio Lindzi Grejemu: Ne ubijate vi samo Ruse, već i svoje senatore

Bivši ruski predsednik reagovao je na izjavu američkog senatora da je "smrt Rusa" "najuspešnije trošenje američkog novca" u sklopu pomoći Ukrajini, rekavši da se u Americi ne ubijaju redovno samo obični ljudi, već se prljavi novac troši i na ubijanje senatora
Medvedev odgovorio Lindzi Grejemu: Ne ubijate vi samo Ruse, već i svoje senatoreGetty © Photo by Michael Webb/Getty Images

U voljenoj Americi američkog senatora Lindzi Grejema ne ubijaju se redovno samo obični ljudi, već se prljavi novac troši i na ubijanje senatora, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, komentarišući izjavu američkog senatora da je "smrt Rusa" "najuspešnije trošenje američkog novca" u sklopu pomoći Ukrajini.

"Stara budala senator Lindzi Grejem rekao je da SAD nikada nisu tako trošile novac kao sad na ubijanje Rusa. U njegovoj voljenoj Americi redovno se ubijaju ne samo obični ljudi, već se prljavi novac troši i na ubijanje senatora", napisao je Medvedev na Telegramu.

Medvedev je pozvao Grejema da se seti "tužne sudbine Roberta Kenedija, Hjuija Longa, Klementa Karlosa Pinknija, Džona Miltona Eliota, Vejna Ovensa i drugih američkih političara".

Podsetimo, 5. juna 1968. godine u Los Anđelesu (Kalifornija, SAD) ubijen je senator Robert Kenedi, brat 35. predsednika SAD Džona F. Kenedija, koji je ubijen pet godina ranije. 

Prethodno je reagovao portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je rekao da je velika sramota za zemlju što ima takvog senatora.

"Teško je zamisliti veću sramotu za zemlju nego imati takve senatore", kazao je Peskov.

Na izjavu američkog senatora osvrnuro se i predsednik pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov, rekavši da je Lindzi Grejem uvek otvoreno mrzeo Rusiju, a da se njegove reči o zarađivanju na smrti Rusa očigledno odnose na obe strane ukrajinskog sukoba.

"Ovaj lik je jedan od najistaknutijih rusofoba u Republikanskoj partiji SAD, koji je uvek otvoreno mrzeo Rusiju. U stvari, on je izneo mišljenje zapadnih globalista i elita uopšte", kazao je Rogov za "RIA Novosti".

image