Rusija

Ruski ambasador u Vašingtonu: SAD ohrabruju Kijev da nastavi sukobe sa Rusijom

Napad kijevskog režima na Moskvu je nedvosmisleno i bez ikakvog preterivanja teroristički, kazao je Anatolij Antonov
Ruski ambasador u Vašingtonu: SAD ohrabruju Kijev da nastavi sukobe sa Rusijomwww.globallookpress.com © Pavel Bednyakov/Xinhua

Izjave Vašingtona o terorističkom napadu na Moskvu pomoću bespilotnih letelica, zapravo su ohrabrenje za ukrajinske teroriste, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov, prenose "RIA Novosti".

"Jedino o čemu pseudopolitičari u Ukrajini vode računa je stav Zapada na čelu sa Sjedinjenim Državama. Ćutanje i ignorisanje zverstava nasilnika iz Kijeva je ohrabrenje za naciste da nastave svoj uzaludni sukob sa Oružanim snagama Rusije", upozorio je Antonov. 

Kako je Antonov naglasio, teroristički napad kijevskog režima "nije imao nikakvo vojno značenje".

"Gađane su ruske stambene zgrade. Ovaj napad mora da se nedvosmisleno i bez preterivanja smatra terorističkim", istakao je.

Takođe je napomenuo da je udar izveden u skladu sa opštom politikom Zapada da zbaci i rasparča Rusiju.

Antonov je dodao da su SAD namerno uvučene u dešavanja u Evropi, kao i da je "guranje NATO i Rusije ka sukobu stari san nacional-radikala u Kijevu".

Podsetimo, kijevski režim je juče u ranim jutarnjim časovima izveo teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte u Moskvi, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U napadu dronovima na prestonicu Rusije učetvovalo je osam dronova avionskog tipa, dodaje Ministarstvo i naglašava da su svi neprijateljski dronovi uništeni.

image