Rusija

Kadirov spreman da pošalje borce u Belgorodsku oblast: Samo čekamo naredbu

Čečenski borci imaju iskustvo sa teroristima i znaju kako da ih zaustave, kaže Kadirov
Kadirov spreman da pošalje borce u Belgorodsku oblast: Samo čekamo naredbuwww.globallookpress.com © Kadyrov_95/Telegram

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da je spreman da pošalje svoje borce u pograničnu Belgorodsku oblast Rusije kako bi je zaštitio od ukrajinskih diverzanata.

"Čečenske jedinice mogle bi da se izbore sa teroristima koji upadaju u Belgorodsku oblast. Da bi se eliminisala banditska grupa na ruskoj teritoriji bez posledica po civilno stanovništvo i infrastrukturu potrebna su posebna znanja i obuka. Potrebno je ne samo vojno, već i antiterorističko iskustvo", naveo je on.

Prema njegovim rečima, čečenski borci su prošli takvu obuku. "Oni su stekli iskustvo tokom čišćenja republike od banditskog podzemlja i u šumama i u urbanim sredinama", a učestvovali su i u oslobađanju skoro 40 naselja u LNR i DNR, uključujući i Mariupolj, u kojem su se borili sa znatno brojnijim protivnikom.

Broj čečenskih boraca u bataljonima i pukovima bezbednosnih i vojnih struktura prevazilazi 70.000, a "to su tri cele armije!"

"Sve jedinice su prošle obuku na Ruskom univerzitetu za specijalne snage. Opremljeni su najsavremenijom tehnologijom, besprekornim oružjem i spremni su da ispune svaku naredbu Vrhovnog komandanta u cilju zaštite naše države i naših građana. Ovo bi bila dobra odluka. Stoga smo spremni i čekamo naredbu!", napisao je Kadirov na Telegramu.

image