Ponovo gađan Belgorod: Ruska PVO oborila cilj

Prema preliminarnim podacima, povređenih nije bilo, dva automobila su oštećena, vozilo hitne pomoći i putnički automobil, precizirao je Vjačeslav Gladkov

Ruski PVO sistem je oborio ukrajinski vazdušni cilj na prilazu Belgorodu, izjavio je guverner oblasti Vjačeslav Gladkov na svom telegramu. 

"Dva automobila su oštećena, vozilo hitne pomoći i putnički automobil", precizirao je guverner. Prema preliminarnim podacima, povređenih nije bilo.

Kako prenose RIA Novosti, dve eksplozije su odjeknule u Belgorodu u 15:02, nakon čega se oglasio alarm mnogih automobila.

Od početka Specijalne vojne operacije, Ukrajina je redovno granatirala oblast Belgoroda. Visok nivo terorističke pretnje je na snazi širom regiona od 11. aprila 2022. godine. Posebno su česti napadi Oružanih snaga Ukrajine na pogranične okruge, Šebekinski i Grajvoronski. Zbog nastale situacije započeta je evakuacija dece iz ovih oblasti.

Prošlog četvrtka ukrajinske trupe izvele su posebno snažan napad na grad Šebekino, gde je izbio veliki požar, zapalio se studentski dom, oštećeno na desetine kuća, upravnih zgrada i automobila. Najmanje 11 osoba je povređeno, a četvoro su u teškom stanju.