Ruske snage sprečile novi pokušaj ukrajinskog napada u južnodonjeckom pravcu

Ukrajinska vojska pretrpela je značajne gubitke i vraćena je na prvobitne položaje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Oružane snage Ukrajine ponovo su pokušale da izvedu napad u južnodonjeckom pravcu, u oblasti sovhoza "Oktobar" i naselja Novodonjecko, a ruska armija obuzdava ofanzivna dejstva vatrom iz artiljerije i napadima avijacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Pokušaji neprijatelja da tokom noći probiju odbranu ruskih trupa na pravcu južnog Donjecka bili su neuspešni. Pretrpeli su značajne gubitke i do jutra su vraćeni na prvobitne položaje. Oružane snage Ukrajine trpe gubitke u vojsci i opremi", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je samo 31. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine, koja je napala u rejonu naselja Neskučnoje, izgubila više od 250 vojnika, 16 tenkova, 24 borbena oklopna vozila, uključujući tri borbena vozila "bredli", kao i da je zarobljeno pet ukrajinskih vojnika.

Prethodno su Oružane snage Rusije uspešno obuzdale ukrajinsku ofanzivu u oblastima "Oktobar" i Novodonjeck.

"Neprijateljska ofanziva je uspešno obuzdana aktivnim dejstvima jedinica, artiljerijskom vatrom i vazdušnim udarima grupe trupa 'Vostok'", saopštili su u ministarstvu i naglasili da su neuspešni bili i jučerašnji pokušaji Oružanih snaga Ukrajine da probiju rusku odbranu.