Rusija

Volodin: Zapad ćuti o ukrajinskoj ofanzivi jer Kijev gubi

Plan "Barbarosa 2" protiv Rusije nije uspeo, poručuju iz ruske Dume
Volodin: Zapad ćuti o ukrajinskoj ofanzivi jer Kijev gubiwww.globallookpress.com © Icana News Agency

Ukrajinska ofanziva u toku je već drugi dan i nije slučajno što na nju ne reaguju predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ili američki predsednik Džozef Bajden, napisao je predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin na Telegramu.

Ukrajina ne postiže uspeh, "ciljevi i zadaci se ne ispunjavaju, a gubici su ogromni". "Samo za poslednja 24 časa naše oružane snage su likvidirale oko 2.000 ukrajinskih boraca i stranih plaćenika, zapaljena su 32 tenka, od kojih su osam nemački 'leopardi', tri francuska AMX-10 i 109 borbenih vozila pešadije", rekao je on.

Volodin je dalje istakao da je "danas svima jasno da protiv Rusije ratuje NATO" i da su "Ukrajinci samo potrošni materijal". Ponovio je da je Zapad odgovoran i za napade protiv mirnog stanovništva, te da su glavni zapadni centru uvukli i ostale evropske države u sukob. 

"Vašington i Brisel su pripremali i naoružavali vojne jedinice kijevskog režima. Podsticali su terorističke napade i diverzije protiv civilnog stanovništva naše zemlje koristeći zapadno oružje. Uvukli su evropske zemlje u rat, obećavajući uspeh ofanzive kijevskog režima".

Ipak, Volodin zaključuje da takozvani plan "Bararosa 2", odnosno, pokušaj ukrajinske ofanzive i napad na Rusiju "nije uspeo".

image