Bivši operativac CIA: Putin daleko od očaja

Ruski predsednik nije očajan, iako bi mnogi na Zapadu želeli da veruju da jeste, smatra nekadašnji šef CIA za borbu protiv terorizma Daglas Landen

Nekadašnji šef CIA za borbu protiv terorizma Daglas Landen izjavio je sa Si-En-En da je ruski predsednik Vladimir Putin "daleko od očaja", kao što bi zapadne zemlje želele da misle.

Na pitanje voditeljke da prokomentariše jučerašnji govor predsednika Putina na forumu u Valdaju, Landen je rekao da nema "ničeg novog ili iznenađujućeg" u tome što je govor trajao skoro četiri sata.

"Videli smo da on, kao i ranije, igra poziciju žrtve, iznosi zahteve, kritikuje zapadne elite zbog postavljanja pravila koja Rusiju drže u podređenom položaju", izjavio je bivši obaveštajac i dodao da Putin nastavlja da "pokušava da podeli saveznike, seje razdor i stvara pritisak".

"Stekao sam utisak da on ipak nije toliko očajan koliko bi mi želeli da verujemo da jeste, s obzirom na predstojeće izbore, ekonomsku krizu i energetske probleme u Evropi. A zima dolazi", izjavio je Landen.

On je dodao i da ne veruje da bi Putin iskoristio "oružje za masovno uništenje", osim ako Krim ne bude ugrožen.