Rusija

Šojgu proverio proizvodnju raketa: Ruski PVO sistemi uspešno uništavaju ciljeve (VIDEO)

Sistemi protivvazdušne odbrane, među kojima su S-300 'favorit', S-400 'trijumf', S-350 'vitez' pokazuju visok stepen efikasnosti
Šojgu proverio proizvodnju raketa: Ruski PVO sistemi uspešno uništavaju ciljeve (VIDEO)© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je inspekciju pogona za proizvodnju raketa za PVO sisteme i proverio je da li se ispunjava državni odbrambeni nalog u jednom od preduzeća "Almaz-Anteja", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Generalni direktor preduzeća je ruskom ministru pokazao programe za proširenje proizvodnih kapaciteta zahvaljujući kojima će se ruska vojska mnogo brže snabdevati savremenim sistemima protivvazdušne odbrane.

"Formiranje novih proizvodnih kapaciteta udvostručiće kapacitete kompanije", objasnio je.

Ruski ministar je istakao da je neophodno da se rokovi za puštanje u rad novih proizvodnih kapaciteta koncerna skrate na račun sinhronizacije radova na montaži opreme.

Direktor koncerna "Almaz-Antej" Jan Novikov rekao je ruskom ministru odbrane da je koncern 2023. godine značajno povećao proizvodnju celog asortimana proizvoda. Preduzeće isporučuje proizvode i pre roka, naglasio je Novikov.

"Sistemi protivvazdušne odbrane, među kojima su S-300 'favorit', S-400 'trijumf', S-350 'vitez' pokazuju visok stepen efikasnosti", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ruski ministar je zaključio da je oružje koji proizvodi ovo preduzeće veoma traženo i da pokazuje visoku efikasnost u zoni Specijalne vojne operacije.

image