Blokiran Tviter nalog Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Razlog je desetominutni video na engleskom jeziku koji sadrži dokaze o provokacijama kijevskog režima, organizovanim u Buči, Izjumu i Kupjansku

Tviter je ponovo blokirao nalog na engleskom jeziku Ministarstva spoljnih poslova Ruske federacije na sedam dana, objavila je na zvaničnom Telegram kanalu ministarstva portparolka Marija Zaharova.

Razlog je desetominutni video na engleskom jeziku koji sadrži dokaze o provokacijama kijevskog režima organizovanim u Buči, Izjumu i Kupjansku, navodi se u objavi. Dopunjen je foto i video materijalom, izjavama svedoka koje su prikupili u Fondaciji za studije demokratije.

"Ti dokazi bacaju svetlo na brojne nedoslednosti i manipulacije kijevskih proizvođača laži. Naši prekomorski suparnici ne mogu da podnesu ovu vrstu slobode govora i misli. Zaključak: video je zabranjen, a nalog privremeno blokiran", napisala je Zaharova.

Ona je istakla da bi volela da administracija Tvitera pojasni da li su ikada preduzeli bilo kakve korake da kazne ijedan poziv na nasilje protiv Rusa i represalije protiv ruskog naroda.

"Da li su ikada zabranili makar jednu prljavu anti-rusku lažnu objavu? Pitanje je retoričko", istakla je Zaharova, dodajući da je video koji je skinut sa Tvitera dostupan na Telegram kanalu ministarstva.