Rusija

Ukrajinci napali evakuacioni centar u Hersonskoj oblasti, poginula trudnica

Napad je izveden ciljano, krv nevinih žrtava leži na rukama Zelenskog, poručio lider Hersonske oblasti
Ukrajinci napali evakuacioni centar u Hersonskoj oblasti, poginula trudnicawww.globallookpress.com © Cover Images

Dve osobe danas su poginule u Goloj Pristanji u Hersonskoj oblasti prilikom napada Oružanih snaga Ukrajine na evakuacioni centar u tom mestu, rekao je danas šef administracije oblasti Vladimir Saljdo.

Kako je dalje naveo, među poginulima je i jedna trudnica.

"Borci kijevskog režima danas su izvršili odvratan zločin. Napali su evakuacioni centar za civile u Goloj Pristanji. Dve osobe su poginule, uključujući i tridesettrogodišnju trudnicu. Još dve osobe su ranjene, prevoze ih u bolnicu", napisao je Saljdo na Telegramu. 

Lider oblasti je dodao da se predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski danas lično nalazi u gradu Hersonu, u čijoj se blizini - južno od njega - nalazi Golaja Pristanj.

"Napad je bio nameran, neljudi su planski pucali po mirnom stanovništvu. Krv današnjih nevino nastradalih žrtava je na rukama Zelenskog".

Evakuacioni centar je otvoren nakon jučerašnjeg napada na hidroelektranu Kahovku. Prema rečima Saljdoa, iz pogođenih područja do sada je evakuisano više od 4.000 ljudi. 

Poplave nastavljaju da se šire.

Osim napada na civile i HE Kahovku, Ukrajinci su juče digli u vazduh cevovod za amonijak u Harkovskoj oblasti, a danas su granatirali i električnu podstanicu u mestu Korsunka kod Nove Kahovke. U toku su velike bitke i u Zaporoškoj oblasti, a Kijev ne prestaje da napada ni rusku Belgorodsku oblast na granici sa Ukrajinom, kao ni grad Bahmut, koji je sada pod potpunom kontrolom ruske vojske.

image